Har du prøvd å ovnsbake reddik før? Om ikke så bør du prøve det nå. Den får en fantastisk konsistens og en litt mildere smak enn når den er rå. Ovnsbakt sammen med rabarbra får du en unik smaksopplevelse som løfter en ellers kjedelig salat.

Det har vært sommertemperaturer den siste tiden og hagen bugner av rabarbra allerede. Reddik, ruccola og spinat er også noe av det første vi kan høste fra andelsgården, så da passer det perfekt med en vår-salat bestående av alt som kan høstes på denne tiden av året.

Salaten er enkel å slenge sammen og i tillegg til lokale, vårlige grønnsaker består den av bokhvete og marinert geitost. Den passer perfekt som tilbehør til grillmaten i sommer. Du kan også servere salaten som en lett lunsj eller middag sammen med godt brød med smør.
Vårens salat med ovnsbakt reddik og rabarbra
4
porsjoner30
minutterIngredienser
- Ovnsbakte reddik og rabarbra
6-7 reddik
2 stilker rabarbra
1 ss olivenolje
1 ss honning
salt, pepper og tørkede urter etter ønske
- Salaten
65 g blandede salatblader, feks ruccola, plukksalater og spinat
75 g bokhvete
1/2 rødløk
hvit geitost eller fetaost, gjerne marinert
1 ss sitron
1 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- Del reddik og rabarbra i terninger. Bland de sammen i en ildfast form og ringle over med olivenolje og honning. Krydre med salt, pepper og tørkede italienske urter.
- Ovnsbak reddik og rabarbra på 180 grader i 15-20 minutter. Rør rundt en gang underveis i steketiden.
- Kok bokhvete etter anvisning på pakken. La det avkjøles.
- Ha salatblader i en bolle. Tilsett rødløk i tynne skiver, de ovnsbakte grønnsakene, den kokte bokhveten og ønsket mengde med fetaost/geitost.
- Ringle over med litt olivenolje, sitronsaft og bland alt godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper til slutt.
Legg igjen en kommentar