Forfriskende og sprudlende rabarbralimonade

På utkikk etter en leskende og alkoholfri sommerdrink? Her får du den!

Både rabarbra og sitronmelissen vokser som bare det i disse dager. Akkurat nå sliter jeg nesten litt med å få brukt opp begge, og da passer det bra å lage limonade av overskuddet.

Rabarbralimonade lages ved å koke en slags saft av de smaksettende ingrediensene som etterpå tynnes ut med sprudlevann for en forfriskende drikk.

Du kan justere sukkermengden etter ønske. I oppskriften har jeg oppgitt mengden sukker til å være 1,5-2 dl. Bruk 1,5 dl dersom du ønsker en litt mindre søt drink. Du kan også bytte ut sukker med ønsket sukkererstatning. Jeg har prøvd å lage denne oppskriften med sukrin gold med godt resultat.

Forfriskende rabarbralimonade

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

5

porsjoner
Tilberedningstid

20

minutter
ÅrstidVår
KategoriTilbehør

Ingredienser

  • 250 g rabarbra

  • 1 sitron, skallet og saften

  • en god bunt sitronmelisse, kan sløyfes

  • 1,5-2 dl sukker

  • 4 dl vann

Fremgangsmåte

  • Del rabarbra i store biter, riv sitronskall fint på et rivjern. Ha rabarbrabiter, sitronmelisse, revet sitronskall og sitronsaft i en kjele.
  • Tilsett sukker og vann og gi alt et oppkok.
  • La kjelen småkoke under lokk i 10 minutter eller til rabarbrabitene har løst seg opp. Rør rundt et par ganger underveis.
  • Sil blandingen gjennom en finmasket sil og ta vare på saften. Bruk en skje til å presse ut så mye væske fra ingrediensene du klarer.
  • La saften avkjøles helt før du lager limonade.
  • Når du er klar til å lage limonade: Bland ut saften med kullsyrevann i serveringsglass i forholdstallet 1:3.
  • Server gjerne med isbiter og noen skiver sitron.

Tips

  • Doble oppskriften dersom du planlegger å lage rabarbralimonade til et større selskap.
  • Oppbevar ufortynnet saft i glass i kjøleskapet i opptil en uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *