Jeg elsker rabarbrasyltetøy! I tillegg til at det smaker fantastisk går det jo såå raskt å lage!
Rabarbrasyltetøy lager du ved å koke rabarbra sammen med sukker. Enklere blir det faktisk ikke.

Du kan tilsette ulike smakstilsetninger alt ettersom hva du tenker å bruke syltetøyet til. Selv liker jeg å tilsette litt revet ingefær – det gir en smaksprofil som passer perfekt sammen med ost og kjeks. Andre gode smakstilsetninger er vaniljepulver, kanel eller appelsinskall.
Rabarbrasyltetøy med ingefær
1
glass20
minutterIngredienser
500 g rabarbra
200 g sukker
1 ss revet ingefær (kan sløyfes eller erstattes med andre krydder)
Fremgangsmåte
- Del rabarbra i biter og tilsett disse sammen med sukkeret og ingefær til en kjele.
- Kok opp under omrøring. Rabarbraen vil begynne å slippe vann ganske kjapt og det tar ikke mange minutter før det begynner å se ut som syltetøy.
- La syltetøyet småkoke på middels-lav varme i 10-20 minutter eller til syltetøyet har ønsket tykkelse. Rør rundt av og til for å forsikre at syltetøyet ikke blir brent i bunnen.
- Ha syltetøyet over på rene, lufttette glass og la det avkjøles i romtemperatur. Oppbevar ferdig syltetøy i kjøleskapet
Jeg er usikker på lagringstiden til dette syltetøyet. Her i huset blir alt spist opp innen få dager, så jeg har ikke fått testet ut hvor lagringsdyktig syltetøyet er verken i romtemperatur eller kjøleskap. Hvis du ikke får spist opp alt kan du alltids fryse ned syltetøyet i porsjonspakninger og tine det til senere bruk for å forlenge holdbarheten.
Legg igjen en kommentar