På utkikk etter en leskende og alkoholfri sommerdrink? Her får du den!
Både rabarbra og sitronmelissen vokser som bare det i disse dager. Akkurat nå sliter jeg nesten litt med å få brukt opp begge, og da passer det bra å lage limonade av overskuddet.

Rabarbralimonade lages ved å koke en slags saft av de smaksettende ingrediensene som etterpå tynnes ut med sprudlevann for en forfriskende drikk.
Du kan justere sukkermengden etter ønske. I oppskriften har jeg oppgitt mengden sukker til å være 1,5-2 dl. Bruk 1,5 dl dersom du ønsker en litt mindre søt drink. Du kan også bytte ut sukker med ønsket sukkererstatning. Jeg har prøvd å lage denne oppskriften med sukrin gold med godt resultat.
Forfriskende rabarbralimonade
Porsjoner
5
porsjonerTilberedningstid
20
minutterÅrstidVår
KategoriTilbehør
Ingredienser
250 g rabarbra
1 sitron, skallet og saften
en god bunt sitronmelisse, kan sløyfes
1,5-2 dl sukker
4 dl vann
Fremgangsmåte
- Del rabarbra i store biter, riv sitronskall fint på et rivjern. Ha rabarbrabiter, sitronmelisse, revet sitronskall og sitronsaft i en kjele.
- Tilsett sukker og vann og gi alt et oppkok.
- La kjelen småkoke under lokk i 10 minutter eller til rabarbrabitene har løst seg opp. Rør rundt et par ganger underveis.
- Sil blandingen gjennom en finmasket sil og ta vare på saften. Bruk en skje til å presse ut så mye væske fra ingrediensene du klarer.
- La saften avkjøles helt før du lager limonade.
- Når du er klar til å lage limonade: Bland ut saften med kullsyrevann i serveringsglass i forholdstallet 1:3.
- Server gjerne med isbiter og noen skiver sitron.
Tips
- Doble oppskriften dersom du planlegger å lage rabarbralimonade til et større selskap.
- Oppbevar ufortynnet saft i glass i kjøleskapet i opptil en uke.
Legg igjen en kommentar