Rabarbraen vokser noe helt vilt for tiden. Jeg rekker knapt å spise det jeg har høstet før den har satt nye skudd – skikkelig luksusproblem!
Denne kaken ble til i et forsøk på å få brukt opp noe av overskuddet av rabarbra. Samtidig ønsket jeg å utvikle en langpannekakeoppskrift som er helt vegansk, slik at den kan serveres på dugnader på andelsgården og slik at alle kan nyte den – uavhengig av om de sverger til et plantebasert kosthold eller ikke.


Den friske og syrlige rabarbraen gir en god kontrast til den søte kakebunnen, noe som gjør at hver bit byr på en god balanse mellom friskhet og sødme.
Rabarbrakaken er enkel å lage og jeg tør påstå at ingen kunne ha gjettet at kaken er vegansk uten å vite det på forhånd. Selv de som ellers er skeptiske til «kaninfôr» kommer til å elske denne kaken.
Rabarbrakake i langpanne (vegansk)
10
minutter40
minutterVegansk rabarbrakake i liten langpanne (20 x 30 cm)
Ingredienser
1,5 dl smeltet Smøremyk (eller annet plantebasert alternativ til smør)
3,5 dl sukker
8 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3,5 dl havredrikk (eller annet plantebasert alternativ til melk)
4-5 stilker rabarbra
Fremgangsmåte
- Visp sammen smeltet smøremyk og sukker i en bakebolle.
- Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Spe på med havredrikk under omrøring til du har en klumpfri røre.
- Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanne (20×30 cm) og hell røren oppi.
- Del rabarbrastilkene i biter og spre de utover kaken. Trykk bitene lett ned i overflaten av røren.
- Stek rabarbrakaken på 185 grader i omtrent 30-40 minutter. Følg med, steketiden kan variere fra ovn til ovn. Bruk en bakepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt.
Legg igjen en kommentar